PostHeaderIcon Competitie

PostHeaderIcon Maneblusserstrofee 2013

Zondag was het de beurt aan Fratelli voor de organisatie van alweer een nieuwe editie van de Maneblusserstrofee. Ondanks het feit dat de delegatie uit Zandvoorde nog moest recupereren van het Wereldkampioenschap Skeeleren was er toch een mooie bezetting in het merendeel van de categorieën.

De wedstrijden die gereden werden op de weg telden mee voor het Provinciaal Kampioenschap, op de piste werd er bij de liefhebbers dan weer gestreden voor het Belgisch Kampioenschap, in de derde van deze vier manches. Een eervolle vermelding gaat zeker naar Simon, onze kersverse liefhebber die zich op zijn eerste wedstrijd meteen laten zien heeft en daarbij vlot meereed voor het podium!

De liefhebbers, Fratelli is present!


In tegenstelling tot vorig jaar zat ook het weer deze keer mee, dat maakt het toch nog steeds aangenamer om te koersen (of toe te schouwen). Op een bij momenten zonovergoten piste werd een gevarieerd programma afgewerkt met onder andere achtervolging, tijdrijden, punten- en premiekoersen en ploegenkoers.

"JA" - aflossing

 

De podia van de wedstrijd zelf  werden vooral verdeeld tussen een sterke Zemstse en Tiense delegatie, maar op het Provinciaal Kampioenschap zijn het de laatste jaren vooral de Fratelli's die in de prijzen vallen.

Yannick en Dex

 

En er was uiteraard ook de Maneblusserstrofee zelf, die ieder jaar wordt uitgereikt aan de club met de meeste aanwezige renners. Deze ging ook dit jaar naar Fratelli, hetgeen een teken is dat we het nog niet zo slecht doen, met onze Mechelse club!

Fratelli - Framilie

 

Volgend weekend worden we al in Zemst verwacht voor het vervolg van de ZZ-Cup, dan kunnen onze kersverse kampioenen zich ook buitenshuis gaan bewijzen. En ook de wintertrainingen worden al stilletjesaan voorbereid:

Voorbereiding op de wintertrainingen: springkracht in de benen ontwikkelen


Dank aan Nina voor de foto's vanuit haar facebookalbum!

 

PostHeaderIcon Wereldkampioenschappen Skeeleren

Vanaf morgen begint het Wereldkampioenschap skeeleren in Zandvoorde, de jaarlijkse hoogmis van onze sport. En meteen een unieke gelegenheid om deze spectaculaire wedstrijden eens van dichtbij te zien, want Zandvoorde ligt dichterbij dan pakweg Korea of Colombia. Dus allen daarheen!

Voor wie absoluut niet kan wachten, vanavond is alvast de openingsceremonie voorzien in Oostende met de ploegenvoorstelling en een optreden Les Truttes en DJ Dirk Stoops.

Voor de geïnteresseerden alvast een aantal links:

Officiële website

Programma

Livestream

Facebookpagina

Twitter

 

Wie volgt er nog het WK?

Schaatsen.nl

Rollerenligne (in het Frans)

Mundopatin (in het  Spaans)

 

 

PostHeaderIcon Flanders Grand Prix - Europacup Zandvoorde

Vorig weekend vond in Zandvoorde de Flanders Grand Prix plaats, deze jaarlijkse internationale driedaagse is nog steeds de grootste wedstrijd in België (dit jaar alleen voorbijgestoken door het Wereldkampioenschap skeeleren dat vanaf vrijdag op dezelfde piste plaatsvindt). Een uitgelezen kans dus voor onze renners om zich te meten met de Europese top in hun categorie.

De Fratelli-delegatie was dit weekend enigszins uitgedund door vakanties, kampen en vakantiekampen. Verschenen aan de startlijn: De gebroeders Callaert (Quinten en Yannick), de gebroeders Olmer (Dex en Axl) en ons Nina.

 

De concurrentie was sterk en onze atleten waren dan ook veelal achteraan in het peloton terug te vinden, soms door pech (valpartijen van Axl en Dex, gelukkig zonder veel erg), maar ook door andere zaken. Een slechte loting aan de start maakte dat er dikwijls van de laatste rij vertrokken werd, hoewel zelfs als ze meer vooraan aan de startlijn stonden was dat geen garantie op succes. We hebben een paar dramatische starts gezien, er is nog werk deze winter.

 

Aan de strijdlust zal het echter niet gelegen hebben, Axl is meteen recht gesprongen na zijn spectaculaire tuimeling en heeft nog 10 ronden het beste van zichzelf gegeven, waarbij hij het peloton bijna had bijgehaald.

 

De beste prestatie was nog die van onze jongste deelnemer, Quinten was 3de bij de recreanten en ook daar was er veel volk, dus de toekomstige miniemen gaan nog moeten oppassen!

Alle resultaten staan hier.

Foto's van het evenement staan hier.

Een volledig verslag van de driedaagse staat op de site van skatingsisters.

 

PostHeaderIcon Dit weekend (en vrijdag): Flanders Grand Prix a.k.a. Europa Cup Zandvoorde

A.k.a. generale repetitie voor het WK later deze maand. De Europa Cup / 3-daagse laten doorgaan samen met het WK blijkt een goed idee van de Zandvoordse Zwaantjes, want het deelnemersveld barst uit zijn voegen. Eén en ander betekent dat het aanvangsuur van de wedstrijden op vrijdag hierdoor vervroegd is naar 12u i.p.v. 13u. De miniemen worden om 17u aan de start verwacht!

Alles wat u maar wilt weten op: http://www.flandersgrandprix.be/

 

PostHeaderIcon 24u Quiberon - Grol Race

Aangezien de wedstrijden in het binnenland even stilliggen, zijn we de actie vorig weekend iets verder weg gaan zoeken. In Quiberon aan de westkust van Frankrijk werd de Grol Race gereden. Een evenement over 24u, met 666 deelnemers en 66 teams aan de start.

 

Eén van die 666 was Sander, die voor de gelegenheid het blauw-rood van Fratelli gecombineerd heeft met het oranje-zwart van Rouliroula. Kleurtechnisch misschien niet zo'n geslaagde combinatie, maar de prestaties mochten desondanks gezien worden! De naam van ons team van vijf was "endurance for fun" (vrij vertaald, "uithouding voor het plezier"). Ook al was het plezier bij momenten ver te zoeken...

Lees meer...

 
Meer artikelen...
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner