PostHeaderIcon Competitie

PostHeaderIcon Dit weekend (en vrijdag): Flanders Grand Prix a.k.a. Europa Cup Zandvoorde

A.k.a. generale repetitie voor het WK later deze maand. De Europa Cup / 3-daagse laten doorgaan samen met het WK blijkt een goed idee van de Zandvoordse Zwaantjes, want het deelnemersveld barst uit zijn voegen. Eén en ander betekent dat het aanvangsuur van de wedstrijden op vrijdag hierdoor vervroegd is naar 12u i.p.v. 13u. De miniemen worden om 17u aan de start verwacht!

Alles wat u maar wilt weten op: http://www.flandersgrandprix.be/

 

PostHeaderIcon 24u Quiberon - Grol Race

Aangezien de wedstrijden in het binnenland even stilliggen, zijn we de actie vorig weekend iets verder weg gaan zoeken. In Quiberon aan de westkust van Frankrijk werd de Grol Race gereden. Een evenement over 24u, met 666 deelnemers en 66 teams aan de start.

 

Eén van die 666 was Sander, die voor de gelegenheid het blauw-rood van Fratelli gecombineerd heeft met het oranje-zwart van Rouliroula. Kleurtechnisch misschien niet zo'n geslaagde combinatie, maar de prestaties mochten desondanks gezien worden! De naam van ons team van vijf was "endurance for fun" (vrij vertaald, "uithouding voor het plezier"). Ook al was het plezier bij momenten ver te zoeken...

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Competitie Part I + Provinciaal Kampioenschap Piste

Voila, het eerste deel van dit seizoen zit er op, iedereen kan zich weer volop concentreren op het einde van het schooljaar, de examens en de trainingen natuurlijk. Er zijn de vorige drie weekends nog drie wedstrijden gepasseerd waar nog niet veel over verschenen was, daarom hierbij: drie vliegen in één klap.

We beginnen met Tienen, ondertussen al weer een verre herinnering van toen het nog zeer koud was buiten. De preminiemen kregen hun eigen categorie, goed nieuws voor Kobe en Kylian die naar een derde en vierde plaats snelden. Aan de andere kant van het categorieënblad kenden ook de liefhebbers van Fratelli een goede dag. Weliswaar waren een aantal toppers afwezig (deze verkozen om 24 uur in Le Mans te gaan bevriezen in plaats van in Tienen), waardoor alleen Gery nog voor echte dreiging kon zorgen. Briljant ploegwerk door Sandra zorgde ervoor dat in elk van de drie koersen de Fratelli's als winnaar uit de bus kwamen. Sander bij de heren en bij de dames het gebruikelijke een-tweetje in de vorm van Sandra-Mieke.

Ook mooie prestaties van de rest van de blauw-rode delegatie, met podiumplaatsen voor Nina en Rika. Wie de uitslagen nog eens wil nalezen, kan dat hier.

 

Tienen

 

De week erop werden we aan de Moerelei verwacht voor de GP Frans Claes, eveneens het Provinciaal Kampioenschap op de piste. Ook hier een aantal prachtprestaties en een mooie medailleoogst voor het Antwerps Kampioenschap. Mogen zichzelf het komend jaar de beste van de provincie noemen:

Rika en Yannick bij de miniemen

Silke en Axl bij de pupillen

Nina bij de kadetten

Sandra en Sander bij de liefhebbers

Gefeliciteerd aan onze kampioenen en uiteraard ook al onze net-niet-kampioenen!!!

Uitslagen van zowel de GP als het PK hier.

Wilrijk

 

En tot slot is er ook vorig weekend nog vollen bak gekoerst door onze jeugd, op de 2de manche van het Jeugdcriterium Frans Claes in Zemst. Van hun zonnige prestaties op dit moment nog geen uitslagen, maar op facebook kan je alvast van een lading foto's genieten!

Zemst

 

Tot zover "part I" van het skeelerseizoen, nu is het wedstrijdgewijs even rustig in het binnenland, (tot aan de Europa Cup in Zandvoorde, 16-18 augustus. Helaas dezelfde datum als de 6u van Diepenbeek trouwens). Maar rustig is relatief, er zitten massa's recreatieve evenementen in de pipeline en ook op training wordt de pees erop gelegd. Kwestie van waar nodig nog één en ander recht te trekken tegen eind augustus.

Voor mezelf zit er ook nog actie aan te komen, want 22 en 23 juni rij ik aan de Franse Westkust de Grol Race mee (24u).

Keep on rollin' partner, you know what time it is!

 

PostHeaderIcon Grote Prijs Frans Claes en Provinciaal kampioenschap Antwerpen

De medailleoogst voor de Fratelli op het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen mag gezien worden, hier alvast de uitslag, uitgebreid verslag en foto's volgen!!

 

PostHeaderIcon Slideshow Europa Cup Fratelli

Er zijn massa's foto's getrokken op de Europacup, hieronder alvast een slideshow met een selectie van 136 foto's. Deze van de ploegenvoorstelling en de prijsuitreiking zijn er nog niet bij, die steken we in een apart overzichtje!

Enjoy!


 
Meer artikelen...
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner