PostHeaderIcon Wedstrijden Binnenland

PostHeaderIcon Europacup 08-09-10 mei 2015

European Cup 2015

 

PostHeaderIcon Resultaten Maneblusserstrofee

De maneblusserstrofee werd dit weekend weer afgewerkt op de weg en de piste aan de leliestraat. Naast het klassement voor de MBT zelf waren er ook wedstrijden die meetelden voor het PK weg en piste en voor het BK Liefhebbers.

Alle resultaten vinden jullie terug op deze link.

 

PostHeaderIcon Europa Cup

De Europa Cup zit erop, het werd eens te meer een succes en dit vooral dankzij alle vrijwilligers die dit weekend op post waren. Wij bedanken hen hiervoor dan ook van harte!!!

Verslag en links naar foto's etc. op http://www.speedskating.fratelliteam.be/ (engels)

Voor zij die er niet genoeg van krijgen, een verslag van TV Mechelen hier.

 

PostHeaderIcon Europa Cup Fratelli 2014

Fratelli organiseert dit jaar voor de 13de keer zijn internationale wedstrijd, die voor de 4de opeenvolgende keer deel uitmaakt van de Europacup. Het aantal deelnemers stijgt ieder jaar en ook dit jaar kunnen we uitpakken met een mooie line-up.

Sterke teams en renners uit binnen- en buitenland komen aan de start, onder andere: Arma Arena Geisingen met Dan Guo, het Colombiaans nationaal team, Powerslide Matter Racing met de gebroeders Swings, Cado Motus Junior Team met Ellen Van De Catseye en Vera Huys uit eigen land, die het zullen opnemen tegen Zandvoorde met Stien Vanhoutte en haar teamgenoten. Ook Sandrine Tas komt naar Mechelen om haar vorm bij de Senior dames te bevestigen...

Kortom, te veel om op te noemen, maar spektakel verzekerd!! Alle ingeschreven deelnemers tot op heden vind je hier terug: http://www.europeancupinline.eu/index.php?option=com_rsform&view=submissions&Itemid=82.

Alle informatie en updates op volgende sites en sociale media:

 

Banner

 

PostHeaderIcon ZZ-Cup, Part 2

Dit weekend werd in Zemst deel 2 van de ZZ-Cup afgewerkt, de delegatie van Fratelli was beperkt, maar is zeker niet onopgemerkt gepasseerd.

Het grote geweld kwam vooral van de liefhebbers, met Sandra, Mieke (zondag), Sigrid (zondag), Simon (zaterdag) en Sander aan de start. Voor de jeugd waren de zusjes Mariën (Julie en An-Sophie) present en bij de pubers hadden we Nina.

Fratelli!! (Simon op dat moment al naar huis met zijne prijs)

 

Voor deze drie laatsten een wedstrijdweekend zonder al te veel incidenten, als ik het me goed herinner was het eindresultaat voor de ZZ-Cup een 5de plaats voor An-Sophie bij de miniemen, een 13de plaats voor Julie bij de pupillen en een 5de plaats voor kadet Nina. (Officiële uitslagen volgen wanneer ze beschikbaar zijn).

Voor de liefhebbers stond er dit weekend meer op het spel, met de 4de en laatste manche van het BK. Een BK waar bij de vrouwen de stand al op voorhand vastlag en bij de mannen...ook. De drie Fratelli-dames eindigden hun laatste koers in dezelfde volgorde als al de rest, het podium is dus weinig onverwacht: 1. Sandra, 2. Mieke, 3. Sigrid.

Podium Liefhebbers Dames

 

Bij de heren daalde het aantal deelnemers bij iedere start, waar er begin dit seizoen nog acht heren aan de start stonden, waren dat er in Zemst nog slechts vier (mede door de afwezigheid van Simon, maar daarover straks meer). Een halvering van het peloton, deels door blessures, deels door desinteresse neem ik aan. Aan het klassement kon dit weekend echter sowieso niets meer veranderen.

Niettemin hebben we gereden voor wat we waard waren, maar Jasper is te sterk voor mij, ik ben dit seizoen voor Gery (de tijd dat ik alleen zijn groenen achterkant zag is (voorlopig) voorbij). En Tom legde zoals steeds beslag op de 4de stek. Dus 1. Jasper, 2. Sander, 3. Gery en 4. Tom. Waardoor ik mezelf dus een jaar lang de tweede snelste liefhebber van België mag noemen, zij het dan vooral bij verstek.

Podium Liefhebbers Heren

 

De Simon recreatie situatie

Simon was vandaag zowel winnaar als verliezer, na gisteren een dijk van een wedstrijd gereden te hebben en ook op het BK vorige week zijn mannetje te hebben gestaan kreeg hij vandaag doodleuk te horen dat hij niet mocht starten. De reden? "Met een recreatielicentie mag niet worden deelgenomen aan het BK Liefhebbers". Ondanks fenomenaal gelobby (en geloop) van ons Diane was het verdict van Hebbrecht onverbiddelijk, ook al had niemand van de deelnemende liefhebbers, noch de organisatie, noch het merendeel van de koersrechters er bezwaar tegen. Alstublieft zeg, het zijn de liefhebbers en er staan er ocharme al maar vier aan de start. Eén en ander betekende dus dat Simon zijn plaats van gisteren niet kon verdedigen en hij bovendien voor niets naar Zemst was afgezakt.

Eens de teleurstelling verteerd kwam Simon echter met een magistraal plan om vandaag alsnog aan de start te kunnen verschijnen. Hij had immers een recreatielicentie en er waren wedstrijden speciaal voor de recreanten tijdens de pauze (ook al was de concurrentie grotendeels van een aantal jaren na 92'). Ondanks partijdigheid van de koersrechters (Simon moest 50 meter naar achter starten) heeft hij op overtuigende wijze zijn wedstrijd van twee ronden gewonnen. Hierbij luid aangemoedigd door de aanwezige toeschouwers!

De held van de dag... "Kleine kindjes worden groot"

 

Het blijft niettemin zuur om niet te mogen starten, maar ik zou zeggen, Simon let it fuel your fire! En volgend jaar pakken we ze allemaal! (Gij bij de competitie, ik ga ondertussen voor mezelf een recreatielicentie aanvragen ;-) ).

"Ten onrechte deelgenomen", wij zijn het daar niet mee eens!

 

Een eervolle vermelding gaat dit weekend naar Diane, die zich het vuur uit haar sloffen gelopen heeft om de Simon te regulariseren, helaas tevergeefs. En dan hebben we het nog niet eens over de rugnummerdiscussies gehad die gepaard gingen met de transfer van Julie en An-Sophie. Daarom, merci Diane!! Als de koersrechters u hiervoor nog niet kenden, zal dat na vandaag zeker wel het geval zijn!

 

Een weekend dus om niet snel te vergeten, zoveel is zeker!

(Bedankt aan Marina voor het trekken van de foto's en aan Sandra om ze vandaag al up te loaden op facebook!)

 
Meer artikelen...
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner