PostHeaderIcon Tienen & Zemst

Dit weekend waren we in Tienen en Zemst te gast voor het Open Vlaams-Brabants Speedcriterium. Op het appel voor Fratelli: Kobe(n), Dex, Rikske, Mayté, Silke, Axl, Nina, Wendy, Mieke, Sandra en Sander en, niet te vergeten ons Sigrid op zaterdag! De tijd dat we met één tentje toekwamen op koers is duidelijk voorbij.

Foto Marina

Het weer was schitterend! Er was weliswaar een fris windje, maar we hebben toch een beetje kleur gepakt, zeker op zondag. De afwezigen hadden dus nog meer ongelijk dan anders (tenzij ze een tuinfeestje met cocktails hadden).

Ondanks de aangekondigde wedstrijden voor de preminiemen, werden deze door de magere opkomst samen gezet met de miniemen. Slecht nieuws voor onze Kobe, die zijn aantal rondes voor het weekend van 10 naar 21 verhoogd zag worden. Bovendien is in Tienen de telling misgegaan in de eerste koers, wat nog eens een extra koers van 5 rondes betekende. Maar hij heeft ze gereden, alle 28! Goed gedaan, marathonman Kobe!

Rika is back, en we zullen het geweten hebben. Ze heeft ons een les "sterven op koers" gegeven, want Rika kan diep gaan, heel diep. En dat loont! Een derde plaats en meer dan verdiend op het podium.

Dex kan ook diep gaan. Als em goesting heeft. En dit weekend had hij een paar keer goesting en een paar keer niet, maar hij heeft toch enkele geweldige inhaalbewegingen gedaan. En zijn mama kan lekker eten maken.

Bij de pupillen meisjes waren enthousiaste Silke en al even enthousiaste Mayté de afvaardiging van Fratelli. Silke heeft in Jitske van Brugge een waardige tegenstreefster gevonden, helaas maakte een kleine valpartij in Zemst een einde aan een spannend weekend. Maar er volgen ongetwijfeld nog mooie duels in de toekomst! Mayté heeft elke koers beter gereden dan haar vorige, jammer eigenlijk dat het geen vier dagen wedstrijd was, want dan had ze ongetwijfeld op het podium gestaan.

Axl heeft zich sterk geweerd bij de pupillen jongens, als hij zo verder doet komen er nog podiumplaatsen. Als het niet dit jaar is, dan zeker volgend seizoen.

Over naar de kadetten waar Nina in een beperkt veld een emotioneel bewogen weekend kende. De tegenstand was niet talrijk, maar wel sterk. Het zal niet simpel zijn dit seizoen, maar wij geloven er alvast keihard in!

Wendy heeft dan weer haar vormpeil getest bij de juniors-seniors, een tweede plaats in het algemeen klassement was het resultaat. Maar hadden we geweten dat er slechts één klassement was voor juniors en seniors samen, had er misschien meer in gezeten.

Bij de liefhebbers aan de start te bewonderen, Sandra en Mieke as usual, maar ook voor de eerste keer... Sigrid! Sigrid heeft ontdekt dat de liefhebbers best wel hard rijden. Niet getreurd echter, we kneden daar nog wel een toprenster uit. Mieke is al een toprenster en werd tweede na een weekend keihard gekoerst te hebben (en neen, ik ben niet bevooroordeeld). Sandra heeft de mannelijke concurrentie het vuur aan de schenen gelegd en rijdt nog steeds schijnbaar moeiteloos voorin mee. Ze heeft dit weekend een andere traditie in ere hersteld door nog eens een valse start te doen. Ze staat scherp, ons Sandra. Te scherp soms.

Sander was ook dit weekend 4de, de volgorde bij de liefhebbers heren was dezelfde als vorige week als ik me niet vergis. Al was de derde plaats deze keer wel al feller bevochten dan in Brugge.

Zoals steeds zijn wij supertrots op onze atleten, van de jongste tot de oudste. Hup Fratelli, hup!!

Foto's zijn massaal getrokken en terug te vinden op Inge en Sandra hun facebook.

Officiële uitslagen zijn beschikbaar hier.

Foto Inge

 
Skeelerclub Fratelli wordt ondersteund door:
Banner